Tips
Vlees garen
Wanneer u vlees in de oven op lage temperatuur gaart, blijft het sappig en mals. Ideaal voor wanneer je veel mensen krijgt. Je hoeft nauwelijks naar het vlees om te kijken, de oven doet het werk.
Lees meerVarkenshaas
Het vlees van een varkenshaas loopt schuin toe. Om het gaasje gelijkmatig gaar te laten worden, slaat u het dunne gedeelte terug en zet het vast met een prikker of bind het vast met een touwtje.
Lees meerAndere ingrediënten
Voeg tijdens het bakproces geen vocht, groenten of andere ingrediënten toe. Maak pas een saus als het vlees uit de pan is.
Lees meerOlie of boter
In plaats van uitsluitend boter kunt u olie en boter gebruiken. Olie wordt heter dan boter.
Lees meerRoerbakken
Omdat er weinig vet wordt gebruikt, is roerbakken een slanke manier van voedselbereiding. En omdat het voedsel dankzij de hoge temperatuur snel gaar wordt, gaan er weinig voedingsstoffen verloren.
Lees meerKamertemperatuur
Het vlees moet op kamertemperatuur zijn. Haal het daarom 20 tot 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Lees meerAfdekken met folie
Laat gebakken biefstuk altijd even afgedekt (bijvoorbeeld met folie) op een voorverwarmd bord rusten terwijl de saus wordt afgewerkt.
Lees meerBestrooi het vlees na het bakken
Bestrooi het vlees pas na het bakken met zout. Doe dit nooit voor het dichtschroeien; zout onttrekt vocht en hierdoor zou het vlees aan malsheid verliezen.
Lees meerGeef uw vlees tijd om bruin te worden
Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
Lees meer